Βουτιά στο κενό

Ιουλίου 27, 2017


Βουτιά στο κενό!  Ίσως αυτό είναι και το μοναδικό πράγμα που θα σε κάνει να ξεπεράσεις τους φόβους σου. Τους φόβους που δημιούργησες και τώρα δεν μπορείς να αγνοήσεις. Ανθρώπους που αφήνεις έξω από τη ζωή σου, πράγματα που θες να κάνεις αλλά τελικά ακυρώνεις, καταστάσεις που αφήνεις να σε επηρεάζουν, μόνο και μόνο γιατί ο φόβος είναι εκεί...  εκεί που πάντα θα σε επηρεάζει και που θα σε καθοδηγεί.
Μοναξιά, άγχος, ανασφάλειες, αμφιβολίες και σκέψεις... είναι ήδη αρκετά και βαριά συναισθηματικά φορτία. Αν είσαι και εσύ που μπορεί να τα νιώθεις όλα αυτά, αν είσαι και εσύ που πάντα θες και αλλά και εντέλει ποτέ τίποτα δεν είναι αρκετό... μην ανησυχείς. Είναι ο καιρός, οι συνθήκες και όλα αυτά που κάπως θα σε επηρεάσουν.
Και αυτό με την σύγκριση, μην το κάνεις. Είναι κακό το ξέρεις; Είναι κακό για σένα, που νομίζεις ότι είσαι κακός, για μένα, για κάποιον άλλον, για φίλους και σχέσεις. Είναι ο καιρός που φταίει.
Έρχεται όμως η στιγμή που πρέπει να κάνεις βουτιά, στο κενό. Είναι η στιγμή που πρέπει να πάρεις μια βαθιά ανάσα και ότι σε τρομάζει να το διώξεις. Θα φτάσεις στην άκρη και τότε θα νιώσεις την καρδιά σου να χτυπά. Θα αρχίσει ο οργανισμός σου να αντιδρά, να τρέμει και εσύ θα θες να κάνεις ένα βήμα ξανά πίσω. Αλλά έχεις και έναν εγωισμό, έναν στόχο! Να πας παρακάτω..

Μια βουτιά είναι. Δεν θα πληγωθείς. Η ζωή είναι ένα μικρό ταξίδι που δεν ξέρεις πως άρχισε και ούτε πως θα τελειώσει. Χτίζεις «κάστρα από ανασφάλειες», δεν είσαι τόσο καλός για κανέναν λες. Δεν είσαι μόνος, ούτε ο μόνος.
Γιατί δεν τολμάς ρε άνθρωπε; Κάνε μια βουτιά έξω από τα συνηθισμένα. Κάνε ό,τι ήθελες μέχρι τώρα και δεν έχεις κάνει. Κάπως έτσι θα αρχίσει η δική σου ελευθερία. Η ελευθερία αυτή που δεν θα συνοδεύεται από τον φόβο. Η ελευθερία του μυαλού αλλά και του σώματος. Της Ψυχής. Μπορείς να τα καταφέρεις! Το ξέρω.
Και πως δειλιάζεις το ξέρω. Ανησυχείς. Γίνεσαι κυκλοθυμικός. Κοντράρεται ο φόβος με τα θέλω σου. Σταμάτα να κοιτάς τους άλλους. Σταμάτα να είσαι απλά ένας θεατής. Κάνε την βουτιά στο κόσμο που εσύ ονειρεύεσαι και κατέκτησε τον. Δύσκολο είναι να καταφέρεις να βγεις από το μονοπάτι των φόβων σου. Αλλά ξέρω! Εσύ μπορείς και ο καθένας Εσύ! Να χαμογελάς καλέ μου. Να τολμάς!
Υ.γ. Δεν θα είσαι ποτέ κάποιος άλλος. Μονάχα ο εαυτός σου μπορείς να είσαι. Αυτό μπορείς να κάνεις καλά! Γίνε η καλύτερη εκδοχή σου!  Και μην ξεχνάς να ζεις.  Όλα μια βόλτα είναι!

You Might Also Like

0 Comments

Like us on Facebook

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *